Auberginedipp

        Du behöver
  • 4 medelstora auberginer
  • 1 liten citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Rensa och skiva frukterna i fyra skivor på längden. Pensla rikligt med olivolja och salta. Lägg auberginerna på bakplåtspapper eller smord plåt. Rosta i ugnen cirka 250-275 grader tills frukterna blir mjuka och får fin färg.

Låt auberginerna svalna lite och dra sedan loss skalet. Mixa aubergineköttet slätt, smaksätt med saften av en liten citron. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda väl. Smaka av och salta eller peppra efter behov.

Förvara auberginedippen i skål och täck ytan med olivolja. Håller sig några dagar i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Vad gott det verkar :)

Härlig blogg! :)

2009-04-25 @ 00:09:09
URL: http://thelifeoffanny.blogg.se/
Postat av: Fanny

SV: haha ja :)

Ska nog läsa din blogg oftare , så får jag lite nyttiga tips till min nya diet ;D

2009-04-25 @ 00:18:24
URL: http://thelifeoffanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0