Lax med rostade rotfrukter

- Lax (gärna färsk)
- grov salt
- salt, peppar

Ugnsrostade rotfrukter
- Rödbetor
- Kålrot
- Palsternackor
- morot
- potatis (om man vill)

Sås.
Creme fraiche 5%
Rom (röd)

Skala och skär rotfrukterna i lagom stora munsbitar. Lägg på en plåt och pensla med olivolja. Salta.
Använd en ungssäker form och strö i grov salt (Om färsk lax) lägg laxen ovanpå med skinnet nedåt. pensla med olja, salta och peppra
Sätt ugnen på 225 grader och låt rotfrukterna rostas i ca 45-50 min eller tills de fått fin färg.
De sista 15-20 min (beroende på laxens storlek) kan du sätta in formen med laxen i ugnen tillsammans med rotfrukterna.

Sås
Blanda romen med creme fraichen.

Njut ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0