Lax med rostade rotfrukter
- Lax (gärna färsk)
- grov salt
- salt, peppar
Ugnsrostade rotfrukter
- Rödbetor
- Kålrot
- Palsternackor
- morot
- potatis (om man vill)
Sås.
Creme fraiche 5%
Rom (röd)
Skala och skär rotfrukterna i lagom stora munsbitar. Lägg på en plåt och pensla med olivolja. Salta.
Använd en ungssäker form och strö i grov salt (Om färsk lax) lägg laxen ovanpå med skinnet nedåt. pensla med olja, salta och peppra
Sätt ugnen på 225 grader och låt rotfrukterna rostas i ca 45-50 min eller tills de fått fin färg.
De sista 15-20 min (beroende på laxens storlek) kan du sätta in formen med laxen i ugnen tillsammans med rotfrukterna.
Sås
Blanda romen med creme fraichen.
Njut ;)
- grov salt
- salt, peppar
Ugnsrostade rotfrukter
- Rödbetor
- Kålrot
- Palsternackor
- morot
- potatis (om man vill)
Sås.
Creme fraiche 5%
Rom (röd)
Skala och skär rotfrukterna i lagom stora munsbitar. Lägg på en plåt och pensla med olivolja. Salta.
Använd en ungssäker form och strö i grov salt (Om färsk lax) lägg laxen ovanpå med skinnet nedåt. pensla med olja, salta och peppra
Sätt ugnen på 225 grader och låt rotfrukterna rostas i ca 45-50 min eller tills de fått fin färg.
De sista 15-20 min (beroende på laxens storlek) kan du sätta in formen med laxen i ugnen tillsammans med rotfrukterna.
Sås
Blanda romen med creme fraichen.
Njut ;)
Kommentarer
Trackback