Auberginegratäng med mozzarella
4 Portioner
1 kg tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ml olja
2 auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
200 g grovriven mozzarella
Gör så här:
Skär tomaterna i bitar, skala och skiva löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt småputtra i 15 minuter. Krydda.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form med olja.
Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost.
Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Kommentarer
Trackback