Krämig morotssoppa


1 kg     morot/morötter, skivade
1 st      gul lök(ar), hackad
2 msk  smör
1,5 dl   vitt vin, torrt
1 l        vatten
1 msk  rosmarin
1 dl      crème fraiche
3          buljong

Tillagning

1. Fräs morötterna och löken mjuka i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.

2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Häll tillbaka den i kastrullen, vispa i crème fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop ytterligare några minuter. Salta och peppra om så behövs.

Kan med fördel serveras med färska räkor och  en klick creme fraice

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0