Palak paneer (Indiskt)
Palak betyder spenat och paneer är namnet på indisk färskost.
Ingredienser:
1 msk olja
2 skivade vitlöksklyftor
Ett fat med hela kryddor:
1 tsk brun kummin
1/2 tsk senapsfrön
Ett fat med malda kryddor
1 msk korianderpulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
salt efter smak
50 g paneer i kuber
200 g spenatblad, kokta och mixade till en puré
Paneer:
1. 1 liter gammaldags mjölk
2. 1/2 citron eller en lime eller en matsked vinäger
Tillagning:
1. Koka upp mjölken
2. Tillsätt citronen, limen eller vinägern och låt koka under omrörning i ca 2-3 minuter tills ostmassan separerat från vätskan
3. Filtrera i en ren kökshandduk eller ostduk
4. Knyt åt duken så att ostmassan inte rinner ut
5. Placera 4-5 kg vikt på knytet under en halvtimma upp till max en och en halv timma tills dess att vätskan har försvunnit.
6. Tag bort duken och osten är nu färdig att användas.
Kommentarer
Trackback