Rostade kikärtor
Ingredienser till recept
* 1 burk kikärtor eller hemkokta kikärter, ca 400 g
* 2 msk olivolja
* 2 finhackde vitlöks klyftor
* 1 tsk paprika pulver (starkt)
* Flingsalt (gourmetsalt) och nymalen svartpeppar
Tillagning av recept
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt (du kan också koka egna kikärter enligt anvisningar på paketet fast då behöver du ej ha ugnen igång samtidigt).
3. Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt strö över vitlöken. Blanda runt lite.
4. Rosta kikärtorna i ugnen i ca 15 minuter.
5. Ta ut kikärtorna. Strö över salt, peppar och paprikapulver och medan kikärtorna är varma. Rör om.
6. Häll ut de rostade kikärtorna på hushållspapper och låt dem svalna och torka.
7. Servera rostade kikärter som drinktilltugg, snack eller godis.
Kommentarer
Postat av: Joakim
lät.. gott!
Trackback