Kassler

Kassler är en bra proteinkälla som kan ätas precis som den är, i en sallad, eller tillagas i en varmrätt.

100 g kassler innehåller normalt 20.7 g protein
                                                    0,5 g kolhydrater

Kassler med druvor

Ingredienser för 4 pers

ca 600 g kassler i bit
svartpeppar
1 1 tsk timjan
2 2 tsk rosmarin
ca 500 ca 500 g gröna druvor, delade
smör att steka i

Gör så här

1. Gnid in kasslern med kryddorna, lägg den i en stekgryta med matfett i botten. Bryn den lätt runtom.

2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftar sig.

3. Skär köttet i skivor, lägg upp på fat, slå över skyn och servera resten av druvorna till. Servera gärna med färsk pasta till.


Kommentarer
Postat av: Po

Såg riktigt gott ut!

2010-07-15 @ 15:34:21
URL: http://www.mermuskler.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0