Kassler
Kassler är en bra proteinkälla som kan ätas precis som den är, i en sallad, eller tillagas i en varmrätt.
100 g kassler innehåller normalt 20.7 g protein
0,5 g kolhydrater
Kassler med druvor
Ingredienser för 4 pers
ca 600 g kassler i bit
svartpeppar
1 1 tsk timjan
2 2 tsk rosmarin
ca 500 ca 500 g gröna druvor, delade
smör att steka i

100 g kassler innehåller normalt 20.7 g protein
0,5 g kolhydrater
Kassler med druvor
Ingredienser för 4 pers
ca 600 g kassler i bit
svartpeppar
1 1 tsk timjan
2 2 tsk rosmarin
ca 500 ca 500 g gröna druvor, delade
smör att steka i

Gör så här
1. Gnid in kasslern med kryddorna, lägg den i en stekgryta med matfett i botten. Bryn den lätt runtom.
2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftar sig.
3. Skär köttet i skivor, lägg upp på fat, slå över skyn och servera resten av druvorna till. Servera gärna med färsk pasta till.
Kommentarer
Postat av: Po
Såg riktigt gott ut!
Trackback