Baljgryta med basilika och chevré
Ingridienser:
2 dl stora vita bönor
2 dl kokta svarta bönor
1 dl kokta röda linser
1/2 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
3 msk vit balsamvinäger
1/2 msk honung
salt och svartpeppar
1/2 kruka färsk basilika
100 g chèvre
1/2 dl Fågelfrön
Fågelfrön
1 1 dl svarta sesamfrön
1 1 dl vita sesamfrön
1 1 dl solroskärnor
1 1 dl pumpakärnor
Gör så här
1. Fågelfrön: Blanda samman fröerna.
2. Finhacka löken och vitlöken.
3. Fräs dem i olja på medelvärde och tillsätt krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung.
4. Koka i cirka 10 minuter.
5. Lägg i bönorna och linserna och låt grytan bli varm.
6. Smaka av med salt och peppar och rör ner färska basilikablad.
7. Toppa grytan med smulad chèvre och Fågelfrön.